"Hans hoppas på fler spelningar"
Av Kristina Bingström, Smålandsposten 3 Mars 2005
- Jag är totalt okänd. Det vore sensationellt om någon känner till mig.
Det säger Växjöbördige musikern Hans Annellsson. I veckan var han tillbaka i stan för att marknadsföra sin sjätte soloskiva.
- Det är inte svårt att göra skivor i dag, jag skriver låtar hela tiden, det svåra är att få dem spelade. Först nu har jag råd att åka ut och prata med medier, säger Hans Annellsson.  
Till vardags jobbar han som musiklärare på en högstadieskola i Malmö, ett yrke som har vissa likheter med artistens. Kan du inte få folk att lyssna på dig ska du varken bli lärare eller artist, menar Hans. Att han nu, vid 48-års ålder och ett efter ett helt liv som hobbymusiker, skulle få ett stort genombrott och kunna leva på sin musik, det är ett scenario han är tillräckligt realistisk för att ens våga drömma om. Ambitionen med skivan, Full fart utför, är i stället att folk ska vilja höra mer, så att han komma ut och spela live.
 - Jag är inte intresserad av att sitta och spela covers på någon rökig pub. Jag vill att folk ska komma för att höra mina låtar, förklarar Hans.  
Största framgången i karriären kom med bröderna Bornemark. Under namnet Savoy fick gruppen en mindre radiohit med (Jag vill inte ha nån) Musik i min radio. Sedan 1987 är det soloskivor och egna bolaget Annellssongs som gäller för Hans Annellsson. Sin musik beskriver han som klassisk rock på svenska. Rötterna finns hos Beatles och Rolling Stones. Textmässigt ser han sig själv som en kloning av Mikael Wiehe, Magnus Uggla och Robert Broberg, senaste plattans nitton spår har titlar som Kvinnofälla, Befria kungen och Knutby rollspel.

Somrar i Ödetofta  
Att besöka Växjö är lite speciellt för Hans Annellsson. Det var här på Klostergatan han föddes och bodde de första åren av sitt liv. Och somrarna hos mormor i Ödetofta mellan Rottne och Tolg pratar han gärna om. Annars är det inte mycket han kommer ihåg av stan.
 - Vi var här på 70-talet och spelade i någon jazzkällare nånstans, och så fanns det väl ett stort diskotek, Barabarella, eller vad hette det?     
        

Kristina Bingström
Välkommen till
Annellssongs
Hans Annellssons hemsida

 

Sidan uppdaterad 2010-08-23
© Hans Annellsson 1998-2015
Web-design: Sven Bornemark