POPKRIG I MALMÖ

Dan TillbergHans Annellsson

Jag trodde Hans Annélls- son var en vän,
säger en upprörd Dan Tillberg som blir
rejält påhoppad på Annéllssons debut-LP.


Dan Tillberg får sig en rejäl smäll av musikerkollegan Hans Annéllsson som i dagarna släpper sin debut-LP. 
   "Han känner sig viril, ung och juvenil när han får spela pedofil" är en av textraderna i låten "DanT:s inferno". 
   - Jag kan inte fatta det här, utbrister Dan Tillberg. Jag har alltid uppfattat Hans Annéllsson som en god vän.

Hans Annéllsson förklarar att hans låt inte handlar om Dan Tillberg utan om en uppdiktad person och anspelar på Dantes inferno. 
   - Men visst förstår jag att Dan Tillberg känner igen sig, säger Annéllsson. Jag vill inte vara elak eller såra någon, men satir är alltid roligt. 
   Magnus Ugglas "Fula gubbar" och "Jag mår illa" som är låtar i samma stil har inspirerat Hans Annéllsson. Att den egna låten Dan T:s inferno skulle röra sig om effektsökeri förnekar han bestämt. 
   Dan Tillberg reagerar starkt på låten som även innehåller textraden "Han betalar gärna en slant föratt slippa en gammal tant". 
  - Så oerhört smaklöst, menar Tillberg. Det är dessutom dåligt skrivet. Jag förstår inte orsaken. Hans är inte alls typen för att skriva en sådan sak. Jag har alltid uppfattat honom som en lugn, snäll och genommusikalisk människa. Jag förstår inte vad han menar med innehållet. 
   - Jag ser det som en rolig idé, säger Annéllsson. Det är larvigt att ta saker så personligt. I så fall skulle människorna i Livets ord och de som står bakom Sheraton i Malmö också känna sig träffade. 
   Låtarna "Fulaste huset i stan" och "Han ger oss kärleken" handlar om Sheraton respektive Jesus. 
   - Visserligen tycker jag inte att Sheraton är det fulaste huset i stan, men man kan ju inte skriva en låt som heter "Ett av de fulaste husen i stan" och Jesus tror jag inte på. Det här är mitt sätt att uttrycka mig, förklarar Annéllsson. Vissa ockuperar hus andra skriver låtar. 
   - Helt sjukt, säger Tillberg.Av Anna Bergman (iDAG 900928)
Välkommen till
Annellssongs
Hans Annellssons hemsida

 

Sidan uppdaterad 2010-09-12
©  Hans Annellsson 1998-2015
Web-design: Sven Bornemark