"www.muzic.se-recension"
Av Emma West www.muzic.se
Betyg 2/5
Det är egentligen inget fel på Hans Annellssons samlingsplatta ”Detta har hänt (1990-2006)”.
Han har plockat ut sina favoritlåtar från fyra skivsläpp, lagt till lite nytt och två tolkningar av Pugh Rogefeldts ”Här kommer natten” och ”Föräldralåten”. Annellsson har vänt lite på perspektiven och låter pappan tala till dottern istället för tvärtom som i Pughs version. Totalt sett är det 20 spår som spretar åt alla håll som finns.
Det är samhällskritiska progglåtar som till exempel i ”Gangbang Hockey Game”, rockigt med touch av Zappa som i ”Alla vill ha MVG” (där barn/ungdomskören kryddar till låten lite extra).
Annellsson har också lyckats få med lite boogiewoogie i ”Bollen är rund” och proggrapp på svenska i ”Petter och hans fyra getter”. Med tanke på att plattan spänner över 16 år så är det kanske inte så konstigt att den spretar.
Jag tycker ändå att koncentrationen och den röda tråden kunde jobbas fram mer.
Annellsson jobbar till vardags som musiklärare i Malmö och jag tycker hans yrke lyser igenom på skivan.
Plattan känns mycket musiklärare som tagit sig friheten att en gång för alla göra det han verkligen vill,
nämligen att ge ut en best of efter eget tycke. <br>Hans Annellsson har sina poänger i vissa av de samhällskritiska låtarna, med träffsäkra texter. Nog för att det är en samlingsplatta, men det blir för mycket spret. Personligen tröttnar jag efter mindre än halva plattan.


Emma West
Välkommen till
Annellssongs
Hans Annellssons hemsida

 

Sidan uppdaterad 2010-09-12
©  Hans Annellsson 1998-2015
Web-design: Sven Bornemark